“VOLVO is mijn passie”

Het was in 1992 tijdens zijn studie HTS Autotechniek dat Carlo voor de keuze kwam te staan: eerst zijn studie afmaken of zijn uit de hand gelopen sleutelhobby omzetten in een serieus bedrijf. Hij koos voor het laatste en legde daarmee de basis voor het bedrijf dat Schmidt Gemert nu is.

De afgelopen decennia ontwikkelde Carlo zijn bedrijf – en zichzelf – met de juiste mix van passie en professionaliteit tot een bedrijf met een internationale klantenkring. ‘Ik heb gewoon benzine door mijn aderen lopen en zie mijn bedrijf als een soort speeltuin’, zegt Carlo.

De lichtblauw metallic Volvo 164

De liefde voor Volvo is er bij Carlo met de paplepel ingegoten. Zijn beide ouders reden Volvo en als handige jongen mocht hij al op jonge leeftijd meehelpen bij een Volvo specialist. Eerst de kleine klusjes, maar al snel ging hij zijn eigen Volvo restaureren; een lichtblauw metallic 164. ‘Het was de bedoeling dat ik die auto zou gaan gebruiken om mee naar school te rijden, maar ik had hem véél te mooi gemaakt en daarom wilde ik hem daar eigenlijk niet voor gebruiken’, zegt Carlo lachend.

Voortbouwen op een nieuwe locatie

Op het terrein van zijn ouders werd het gaandeweg steeds drukker met grote en kleine projecten en een uitdijende autoverzameling. In 1997 werd het daarom tijd om het bedrijf definitief naar een grotere locatie te verplaatsen: het huidige pand van Schmidt Gemert. ‘Op deze plek kon ik gek genoeg mijn hobby en mijn werk beter uit elkaar houden’, zegt Carlo. ‘Mijn autoverzameling en alle bijzondere verzamelobjecten, zoals brochures, modellen en originele posters, kon ik hier apart houden van de garage waar het onderhoud plaatsvindt.’

‘Ik ben er als liefhebber van klassieke auto’s in geslaagd om écht van mijn hobby mijn werk te maken.’

Tijd voor kwaliteit

In de garage neemt Carlo graag de tijd voor zijn klanten. ‘Mijn klantenkring bestaat voor een groot deel uit net zulke Volvoliefhebbers als ikzelf’, zegt Carlo. ‘Als je dan eenmaal in gesprek raakt over details, mogelijkheden of modellen, dan besef ik altijd weer dat ik het mooiste bedrijf van Nederland heb.’ Van een mooie Volvo krijgt Carlo nog altijd waterige oogjes. Zijn absolute top 3? De 780 Coupé, de 1800ES en de 242GT. Maar elke echte Volvo van vóór 2016 is bij Carlo van harte welkom voor onderhoud en onderdelen.

Zoeken naar diamantjes

Zoals elke autoliefhebber speurt Carlo dagelijks de bekende en minder bekende sites af om mooie auto’s te vinden. Voor de verkoop of voor zijn eigen verzameling. Carlo: ‘Soms krijg ik auto’s aangeboden door contacten of klanten en soms ontdek ik zelf een mooie Volvo. Zeker bij auto’s die in een tiptop conditie zijn gaat mijn hart wel sneller kloppen!’ Dus: zoekt u wat moois of heeft u een goede Volvo waar u een nieuwe liefhebbende eigenaar voor zoekt? Carlo kent de wegen en de juiste mensen.